Borturizmus

Néber-Tóth Pince

Néber-Tóth Pince

Néber-Tóth Pince
Hagyomány és innováció egy palackba zárva

A Néber-Tóth Pince jelenleg 1,2 hektáros birtoka a Csepregi Szőlőhegy nyugati dűlőjén, az Alsó-Hangán helyezkedik el, agyagos termőtalajon. A szőlőhegy a Soproni Borvidék részét képezi, az Alpok egyik utolsó nyúlványaként terül el a város határában.

A családban a szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya a dédszülőkig vezethető vissza, melyet nagyapja nyomdokaiba lépve Tóth Marcell vitt tovább.

A borászat folyamatosan fejlődik, mind a technológiát, szaktudást, mind a terület nagyságát tekintve. Ezt tükrözi, hogy számos boruk arany minősítést, illetve első helyezést ért el a városi, regionális és országos borversenyeken. Az egyre bővülő fajtakínálatban a vörös- rozé- és fehérborok egyaránt megtalálhatók, melyek közül tölgyfahordós, valamint reduktív technológiával készült tételek közül is tud válogatni az érdeklődő. Vörösboraik a Kékfrankos, Cabernet Franc és a Zweigelt, valamint a Néber Cuvée, amely egyben a ház bora is. Kékfrankosból készül a sokak által kedvelt Pinki Rozé, amely egyre nagyobb ismertségnek örvend. A fehérborok kedvelőinek Furmintot, Sauvignon Blanc-t és Zenitet kínál a pince.

A palackos és folyó borok elérhetők közvetlenül a csepregi pincében, továbbá helyi vendéglátó és kereskedelmi egységekben. Az érdeklődők egy jó hangulatú borkóstoló keretében is megismerkedhetnek a Néber-Tóth Pince által termelt minőségi csepregi borokkal, valamint betekintést nyerhetnek a pince életébe és munkájába.

 

További információ az alábbi elérhetőségen:

facebook: https://www.facebook.com/nebertothpince/

tel.: (70) 580 7008

Képek